Lachgas: dodelijke drug of onschuldige ontspanning? In deze aflevering van podcast Hongerige Wolf duiken we in de geheimzinnige wereld van de ballonnetjes

Hongerige Wolf.

Het lijkt inmiddels heel normaal in het uitgaansleven: even een ballonnetje doen. In onze tweewekelijkse podcast Hongerige Wolf duikt verslaggever Marjolein Knol in de wereld van het lachgas. Daar stuit ze op veel geheimzinnigheid, grote onwetendheid en een spannend verdienmodel.

Sinds 2016 rukt het op als genotsmiddel, vooral onder jongeren. Onschuldig vermaak? Of ongewenst gedrag? Steeds meer gemeenten nemen maatregelen om de verkoop en het gebruik onder controle te krijgen. Met ingang van volgend jaar komt er meer regelgeving.

Vooruitlopend maken verslaggevers Matthijs Sorgdrager en Roelof van Dalen een minidocumentaire over het lachgasgebruik in de stad Groningen. Ze gaan de straat op, praten met gebruikers en leren van verslavingsexperts. Marjolein volgt hen en laat zich bijpraten over het plezier en het gevaar.

Luister de podcast op Apple Podcasts , Spotify of je favoriete podcast-app. De aflevering is hierboven ook te beluisteren.

We maakten ook een artikel en minidocumentaire over lachgas. Deze vind je onderaan dit artikel.

Nieuws

Meest gelezen

menu