Landelijke oproep aan studenten: leef coronamaatregelen beter na

Student wordt opgeroepen de coronaregels goed na te leven ANP

Onder het motto 'Daar doen we het voor' begint vandaag een campagne die studenten moet aanzetten om de coronamaatregelen beter na te leven. Het is een initiatief van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV), dat is de koepel van studentenverenigingen, en minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs geeft het startschot.

De campagne wordt gelanceerd omdat nog steeds een deel van de coronabesmettingen plaatsvindt in studentenhuizen en op andere plekken waar studenten samenkomen. Er hoort ook een website bij waarop de campagne wordt toegelicht en initiatieven van (verenigings-)studenten te vinden zijn.

In Groningen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag nog een feest aan het Winschoterdiep afgebroken door de politie. De bewoners van het studentencomplex mogen van Stichting Studenten Huisvesting geen gasten meer ontvangen.

Overkoepelend orgaan

De LKvV is het overkoepelend orgaan van 48 studentengezelligheidsverenigingen in dertien steden in Nederland. Ze vertegenwoordigt daarmee 44.000 hbo- en universiteitsstudenten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu