Lars Rosevink uit Groningen wordt 20 in 2020: 'Na de zomer ga ik in Valencia studeren'

In de rubriek 20 in 2020 vertellen jongeren die zijn geboren in het jaar 2000 over hun leven. Wat doen deze (bijna-)twintigers, wat houdt hen bezig en hoe zien zij de toekomst? Vandaag Lars Rosevink uit Groningen.

Lars Rosevink uit Groningen

Lars Rosevink uit Groningen Foto: Corné Sparidaens

Studiekeuze

„Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Economics and Business Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op de middelbare school wist ik niet wat ik wilde studeren, het was een gewoon kwestie van wegstrepen wat ik niet leuk vond. Toen bleef economie over.

Daar heb ik veel gesprekken over gevoerd met mijn mentor, die zei dat ik toch echt een studie moest gaan kiezen. Ik had wel veel met marketing. Ik verwacht dat een master in die richting mijn volgende stap is.

Eerst ga ik na de zomer in Valencia studeren. Dat was niet mijn eerste keus, want ik wilde heel graag naar Liverpool. Ik ben al van jongs af aan een groot voetbalfan, vooral van Liverpool FC. Maar de universiteit deelt de studenten in op basis van het gemiddelde cijfer van het eerste jaar. Ik stond een 7,83.

De concurrentie was hevig en uiteindelijk kaapte een goede vriend Liverpool voor mijn neus weg. Mensen om me heen zeggen dat ik niet mag klagen. In Valencia is het lekker warm en het schijnt een mooie stad te zijn. Toch had ik Engeland erg leuk gevonden.”

Naar Valencia tijdens corona

„Ik heb geen idee of mijn semester in Valencia doorgaat, vanwege de coronacrisis. De Universiteit van Valencia en de RUG verwachten van wel. Maar als alles daar gesloten is, en ik op mijn kamer vanachter mijn computer colleges moet volgen en zelfs niet de stad in zou kunnen… ik weet niet of het me dan nog zo leuk lijkt.

Het kan zijn dat ik niet ga, want ik betaal er natuurlijk wel voor. Van studiegenoten hoorde ik dat hun reizen zijn geannuleerd. Ik merk dat ik twijfel. Aan het einde van het schooljaar hoop ik een beslissing te nemen. Het is jammer dat het zo loopt, maar verder heb ik weinig last van de coronacrisis. Ik red me wel met mijn tv en Playstation. En via Skype doe ik challenges met mijn vrienden.

Dan moet iemand bijvoorbeeld op tv zien te komen of eten bestellen in het Japans. Laatst moest ik rappen. Daar maken we filmpjes van en die laten we aan elkaar zien. Als de groep vindt dat de uitdaging niet is volbracht, moet de persoon die die challenge niet goed deed een kratje bier kopen voor het eerste feestje na corona.”

Voetbal versus tennis

„Oorspronkelijk kom ik uit Slochteren, sinds vorig jaar woon ik in Groningen. Ik ben altijd sportief geweest. Vanaf groep vier voetbalde ik bij VV Froombosch, tot het tweede jaar van de senioren. Uiteindelijk ging ik naar een club in Groningen. Omdat mijn teamgenoten een stuk ouder waren dan ik en vrij hecht waren, stopte ik daar.

Het was lastig een plekje in de basis te veroveren. Ik wilde niet bij een studentenclub, want ik was een beetje bang dat de cultuur zou draaien om drank en feesten, terwijl ik er vooral kom voor het voetbal. Nu tennis ik, net als mijn ouders, broer en zusje. Ik begon er als laatste mee, omdat ik er een beetje een afkeer van had.

Ik was er niet zo goed in en stopte rond mijn veertiende. Volgens mijn moeder sloeg ik weleens volledig mis, terwijl mijn zusje er direct goed in was. Maar ik vond voetbal ook gewoon leuker, en keek een beetje naar wat mijn vrienden deden.”

Word je dit jaar 20 jaar en wil je meedoen aan deze rubriek? Opgeven kan via  20in2020@ndcmediagroep.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu