Leden Scouting Fivelgroep varen 67 rondjes over Schildmeer

Eigen foto

Leden van de Scouting Fivelgroep Delfzijl zeilden dit weekeinde 24 uur lang rondjes over het Schildmeer. De reden: geld inzamelen voor een eigen haventje aan het meer. De sponsoractie leverde zo’n 1.500 euro op.

Dik tevreden, zegt Christer Oosterveld. ,,We hadden op 500 tot 1000 euro gerekend.’’ Op het Schildmeer was met boeien een rondje uitgezet van ruim twee kilometer. Het aantal rondjes dat in 24 uur tijd werd gezeild: 67. Jeugdleden tot 18 jaar kwamen in de baan tot zaterdagavond elf uur. De nacht werd voor rekening genomen door oudere leden.

De scoutinggroep telt 200 leden. Al 25 jaar is de groep aanwezig op het Schildmeer, maar een eigen vaste plek hebben ze niet. Daar moet dit jaar verandering in komen. ,,We waren een beetje zwervende,’’ zegt Oosterveld.

Een eigen steiger met vaste plekken voor de vloot

De eigen plek komt nabij de jachthaven van Boei 12, met een gebouwtje en een eigen steiger met vaste plekken voor de vloot: zes zeilboten, een sleepboot en een 25-meter lang motorschip, het drijvende clubhuis.

Oosterveld: ,,In totaal hebben we 87.000 euro nodig. Met de actie van afgelopen weekeinde is de helft binnen. We vinden het belangrijk dat de jeugdleden erbij worden betrokken.’’

Het eigen haventje moet eind dit jaar een feit zijn.


Nieuws

Meest gelezen

menu