Leegstaand vakantiepark in Oisterwijk biedt noodopvang aan 100 vluchtelingen uit azc Ter Apel

Net aangekomen asielzoekers onderweg naar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in het Groningse dorp Ter Apel. Het azc zit overvol. Foto: ANP|Remko de Waal

Ongeveer honderd vluchtelingen afkomstig van het azc in Ter Apel worden vanaf maandag met spoed opgevangen op het leegstaand vakantiepark De Reebok in Oisterwijk.

Met de opvangplek geeft het park gehoor aan de oproep van onder meer de burgemeester van de gemeente Westerwolde en het demissionaire kabinet om het azc in Ter Apel te helpen met de opvang van asielzoekers. Daar sliepen tot voor kort 750 mensen in de nachtopvang, terwijl er maar plaats was voor 275.

Het gaat om 27 gezinnen die gehuisvest worden in leegstaande vakantiehuisjes. De opvang duurt maximaal vier weken. Omwonenden zijn vandaag per brief geïnformeerd.

Vakantiehuisjes zijn gereed voor gebruik

De noodopvang is nodig vanwege de acute opvangproblematiek in Ter Apel. De minister en de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en de minister van Binnenlandse Zaken hebben een dringend verzoek gedaan aan de commissarissen van de Koning om opvangmogelijkheden te bekijken in hun Provincie.

Vanaf de aanmelding in Groningen moeten asielzoekers worden doorgeplaatst naar andere centra in het land, maar door een gebrek aan plekken stokt die doorstroom. Om te voorkomen dat mensen in tenten opgevangen moeten worden, is aan burgemeesters gevraagd noodopvangplekken te creëren.

Het vakantiepark kwam via de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland (Recron) in beeld. Dit vakantiepark staat leeg omdat het op deze plek ophoudt te bestaan. De vakantiehuisjes zijn gereed voor gebruik en alle faciliteiten zijn nog aanwezig.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu