Leerling middelbare school in Haren test positief op corona: 'Deze besmetting betekent niet dat de hele klas, laat staan de hele school, nu dicht moet'

Het Maartenscollege in Haren. Foto: Archief DvhN

Een leerling van het Maartenscollege in Haren is positief getest op het coronavirus. Dat heeft de school woensdagochtend bekendgemaakt.

‘Deze besmetting betekent niet dat de hele klas, laat staan de hele school, nu dicht moet’, schrijft rector Roel Scheepens in een e-mail aan de leerlingen en hun ouders. Ze werd dinsdagavond geïnformeerd over de coronabesmetting.

Leerling in thuisquarantaine

De besmette leerling, die volgens Scheepens geen klachten heeft, zit in thuisquarantaine. De GGD doet bron- en contactonderzoek. Aan de hand daarvan wordt besloten of andere leerlingen ook in thuisquarantaine moeten. Ouders en leerlingen uit klas van de besmette leerling zijn hierover geïnformeerd.

‘Bij twijfel liever even thuis blijven’

Scheepens vraagt leerlingen en ouders ook zelf na te gaan of zij tot de kring van nauwste contacten behoren. ‘Zo ja, dan is ons advies om in geval van twijfel liever even te kiezen voor thuis blijven en zoveel mogelijk aan de lesstof vanuit thuis door te werken en waar mogelijk de lessen ook vanuit thuis mee te volgen.’

Nieuws

Meest gelezen

menu