Leerling dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand besmet met corona

Aletta Jacobs College Foto: Archief DVHN

Een leerling van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is besmet met het coronavirus. Bestuurder/ algemeen directeur Ineke de Roo laat weten hierover recent te zijn geïnformeerd.

Ze wil niet kwijt wanneer de leerling voor het laatst op school was. ,,Ik praat nooit over individuele leerlingen”, zegt ze. ,,Maar het zegt misschien genoeg dat, op basis van het advies van de GGD, geen van de andere leerlingen in thuisquarantaine hoeft of getest hoeft te worden. Dat geldt ook voor de medewerkers.”

1450 leerlingen

De Roo prijst zich gelukkig dat slechts een van de 1450 leerlingen besmet is. ,,Hoe vervelend dit geval ook is, ik besef maar al te goed dat het niet de vraag is of er meer besmettingen komen, maar wanneer ze komen. We doen er echter alles aan om die te voorkomen.”

Extra maatregelen zijn volgens de GGD niet nodig, zegt De Roo. ,,We hebben allemaal nieuwe gebouwen, waarin de ventilatie goed geregeld is. Bovendien houden we ons uiteraard aan alle andere, inmiddels vertrouwde voorschriften.”

Mondkapjes zijn vanaf maandag gemeengoed op school. ,,Maar ze zijn niet verplicht. We geven het dringende advies er een te dragen; zoals de overheid, de onderwijsbonden en de werkgevers in het onderwijs dat ook voorstellen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu