Leerlingen in Groningen en Drenthe vrijdag weer naar school

Het is gedaan met de ijsvrije dagen voor scholieren. Vrijdag gaan de meeste basis- en middelbare scholen in Groningen en Drenthe weer open.

Het is gedaan met de ijsvrije dagen voor scholieren. Vrijdag gaan de meeste basis- en middelbare scholen in Groningen en Drenthe weer open.

Ook het beroepsonderwijs, Noorderpoort (met twintig locaties in Groningen), Alfa-college (Groningen, Assen, Hoogeveen) en Drenthe College openen morgen weer hun deuren. De Hanzehogeschool hervat vrijdag alles lessen en tentamens. Het Drenthe College beslist vanavond of ze moregn open gaan . Het leerlingenvervoer voor het speciaal onderwijs rijdt morgen ook weer.

Met het openen van de schooldeuren komt een einde aan een lange kerstvakantie. De meeste kinderen gingen maandag nog naar school, dinsdag en woensdag bleven ze thuis. Door de ijzel waren de wegen spekglad en konden personeelsleden, kinderen en jongeren niet of nauwelijks op school komen. Het KNMI gaf code rood af en adviseerde mensen binnen te blijven.

Het openbaar vervoer reed niet of met een aangepaste dienstregeling. De wegen, vooral de niet doorgaande wegen in steden en dorpen, waren spiegelglad. Kinderen vermaakten zich met sleetje rijden, glijbanen en het schaatsen op voetpaden en wegen. Personeelsleden waren vrij of werkten thuis.

De Onderwijsinspectie zegt dat scholen zelf moeten bepalen of ze leerlingen de lesuren laten inhalen. Als het onderwijs en de resultaten van de school goed zijn, doet ze niet al te moeilijk. Zij zien dat de extreme weersituatie een geval van overmacht is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Groningen
menu