Studenten Evy en Emma van campus Fryslân uit Leeuwarden deden mee aan bezetting Academiegebouw in Groningen: 'Actie voor sociale veiligheid nodig'

Wat dinsdag begon als een rustige demonstratie, eindigde met een optreden van de politie. Onder de tientallen studenten die het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen bezetten, waren onder meer twee studenten van de universitaire Campus Fryslân in Leeuwarden.

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, waaronder twee studenten van de Campus Fryslân, bezetten dinsdag het Academiegebouw in het centrum van de stad.

Studenten van de Rijksuniversiteit Groningen, waaronder twee studenten van de Campus Fryslân, bezetten dinsdag het Academiegebouw in het centrum van de stad. Foto: Corné Sparidaens

Nog flink onder de indruk en best een beetje emotioneel zijn ze. Evy (23) en Emma (20) - achternamen bekend bij de redactie -, beiden studenten van de opleiding Global Responsibility and Leadership in Leeuwarden, waren dinsdag aanwezig bij de demonstratie in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Sociale veiligheid

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's