Lefier blij met extra experts voor schadeafhandeling

Eindelijk tempo. Bestuurder Lex de Boer van woningcorporatie Lefier is blij dat de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) de hulp in roept van extra experts. Ook als die al eerder voor de NAM hebben gewerkt.

De Boer: ,,De schadeafhandeling ligt al maanden stil. Wij hebben belang bij tempo. Het maakt ons niet uit wie het doet, als het maar goed gebeurt.’’

250 oude schademeldingen

De experts gaan aan de gang met ruim 250 schademeldingen van de Groningse woningcorporatie. De Boer: ,,Dat zijn de oude schades. Inmiddels zijn er ook al een reeks nieuwe schades gemeld.’’ Het gaat om bevingsschade in onder meer Hoogezand, Slochteren en de stad Groningen.

Bij de start in maart stelde de TCMG nog juist niet met oud-experts te willen werken vanwege het wantrouwen tegenover de NAM. De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) ziet geen andere mogelijkheid om het stuwmeer van 16.000 aanvragen weg te werken.

De commissie is een pilot gestart met 10BE. Dat is een organisatie die wordt gevormd door tien expertisebureaus die de afgelopen jaren voor de NAM en het Centrum Veilig Wonen (CVM) hebben gewerkt.

Prutswerk wordt teruggestuurd

De Boer: ,,Wij hebben nooit problemen met het CVW gehad. We waren vooral geïrriteerd dat de versterking werd stilgelegd. Wij zijn als woningcorporatie in staat om te controleren of de experts hun werk goed hebben gedaan. Komen ze met prutswerk, dan sturen we ze terug.

De Lefierbaas hoopt dat de schades nu snel worden afgehandeld. ,,De schadeexperts moeten hun werk doen. Zorgvuldig en zo snel mogelijk.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu