Kijk DVHN Live terug: 'Auto's van vrouwen zijn net afvalcontainers. De puutjes en milkshakebekers liggen overal'

Sinds mensenheugenis zit hij in de auto’s. Jan Boonstra is een vraagbaak van vlees en bloed als het op de heilige koe aankomt. Vele auto’s in Stad en Ommeland heeft de technicus van het verdwenen radioprogramma Toeters en Bellen in onderhoud.

Garages zien veel auto’s met accuproblemen voorbijkomen, nu ze de wagens door de coronacrisis veel minder worden gebruikt.

De oplossing is niet ingewikkeld, zei Jan Boonstra in een gesprek met DVHN-verslaggever William Pomp, dat live werd uitgezonden op deze site.

Niet goed voor milieu, wel voor accu

,,Zo nu en dan toch een stukje rijden. Of de motor stationair laten draaien op de oprit”, zei Boonstra. ,,Dat is niet goed voor het milieu, maar wel voor je accu. Die wordt dan toch opgeladen.”

Tegen vierkante wielen is de motor stationair laten draaien dan weer geen oplossing. Want dat is geen fabeltje, zei Boonstra, auto’s die te lang stil staan, daarvan vervormen de banden. Dat is na zeven weken nog geen niet zo, maar na drie of vier maanden wordt dat een reëel gevaar.

Coronashield

1,5 meter afstand houden van niet-familieleden, is dat wel mogelijk in de auto, wilde een lezer weten. Zeker wel, zei Boonstra. ,,Zet diegene rechts achterin. En installeer desnoods een coronashield, een plastic wand tussen de stoelen voorin en de achterwand. Dan heb je in elk geval iets gedaan.”

Mensen die in de risicocategorie vallen en daardoor een bezoek aan de garage mijden, roept Boonstra op toch vooral contact te zoeken met hun vaste autobedrijf. ,,Bel gewoon je garage op, de kans is heel groot dat ze je auto gewoon van huis ophalen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu