Leeg pand Rabobank in Ter Apel als veilig werkhuis voor Sint

De leegstaande voormalige Rabobank in Ter Apel doet binnenkort gedurende een dag dienst als coronaveilig werkhuis voor Sinterklaas.

De voormalige Rabobank in Ter Apel doet een dag dienst als werkhuis voor Sinterklaas.

De voormalige Rabobank in Ter Apel doet een dag dienst als werkhuis voor Sinterklaas. Foto: Archief Huisman Media

Met enkele Pieten neemt hij er zijn intrek. ,,Hij krijgt op die dag bezoek van 300 schoolkinderen uit het dorp’’, vertelt Ronald Hut, vicevoorzitter van de ondernemersvereniging Mercurius.

Die organiseert altijd de intocht van de Sint in Ter Apel, maar vanwege de coronacrisis dit jaar niet. Op zoek naar een alternatief kwam Mercurius terecht bij het bankgebouw in het dorpshart.

Jongste kinderen

,,Door het pand wordt een route uitgezet die de jongste kinderen van vijf basisscholen in Ter Apel, waaronder de Interschool voor asielkinderen, op de betreffende dag afleggen’’, zegt Hut. ,,De kinderen komen aan de voorkant binnen, school na school en klas na klas. Ze zien Sint en de Pieten op afstand van elkaar het Grote Boek bijhouden, cadeautjes inpakken en andere klussen opknappen. Ze verlaten het gebouw aan de achterkant.’’

Hut benadrukt dat er geen ouders bij aanwezig zijn. ,,Alleen onderwijzers. De route is ook uitgezet door onderwijzers. Alles is corona-proof.’’

Om te voorkomen dat veel mensen komen kijken, wordt de datum van de werkdag in de bank nog geheim gehouden. De gemeente Westerwolde heeft het licht op groen gezet voor de ‘kindertocht’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu