Lintje voor Henk Eibergen uit Stadskanaal en Chris Groen uit Vlagtwedde bij afscheid Sportvisserij Groningen en Drenthe

Vanaf links burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, Chris Groen, Henk Eibergen en burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal. Foto: Gemeente Stadskanaal/ Auniek Klijnstra

Henk Eibergen uit Stadskanaal en Chris Groen uit Vlagtwedde zijn woensdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde bij hun afscheid van koepelorganisatie Sportvisserij Groningen en Drenthe.

Eibergen kreeg de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal. Sloots’ collega van Westerwolde, Jaap Velema, verblijdde Groen met diens lintje.

Henk Eibergen

Henk Eibergen was sinds 2002 als vrijwilliger verbonden aan Sportvisserij Groningen en Drenthe, de koepel van 160 hengelsportverenigingen waarbij ongeveer 50.000 sportvissers zijn aangesloten.

In de hoedanigheid van buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) en boa-coördinator was hij voor samenwerkingspartners als provincies, gemeenten en waterschappen het aanspreekpunt op het gebied van handhaving.

Chris Groen

Chris Groen was sinds 2008 voorzitter van de commissie Organisatie Wedstrijden en secretaris van het district De Grensstreek van Sportvisserij Groningen en Drenthe.

Daarnaast is hij al 35 jaar secretaris van Hengelsportvereniging Westerwolde, helpt hij waterschap Hunze en Aa’s sinds 2009 bij visserijkundige onderzoeken, is hij elf jaar wedstrijdleider bij Sportvisserij Nederland en is hij de afgelopen twee jaar betrokken geweest bij het onderzoek naar glasaalintrek door Ravon.

Nieuws

Meest gelezen

menu