Lintje voor Toine van Bijsterveldt uit Groningen, directeur (en oprichter) 'stilste fabriek van Nederland'

De versierselen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

Burgemeester Koen Schuiling van Groningen heeft directeur Toine van Bijsterveldt van De Verbinding vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding opgespeld. Dit gebeurde bij de viering van het 12,5-jarig bestaan van de ‘stilste fabriek van Nederland’.

De Verbinding is een aan de Osloweg in Groningen gevestigd constructiebedrijf. Het bedrijf werkt zonder winstoogmerk.

Doel is werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in het bijzonder mensen die doof zijn of anderszins moeite hebben met communiceren. Van de 24 werknemers zijn 16 doof.

De Verbinding was in oktober 1 van de 2 winnaars van de Groningse Diversiteitsprijs 2019.

(Tekst leest door onder de foto)

Belangeloze inspanning voor dovengemeenschap

Van Bijsterveldt, oprichter van De Verbinding, zet zich sinds de jaren ‘90 belangeloos in voor de dovengemeenschap van Nederland. Hij is behalve directeur De Verbinding -waarvoor hij geen financiële vergoeding ontvangt - ook ruim 10 jaar voorzitter geweest van Stichting Vrienden van FODOK (Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen).

Daarnaast was hij van 2007 tot de opheffing in 2016 voorzitter van Stichting Handtheater. Deze stichting was actief op het gebied van podiumkunsten en cultuureducatie in gebarentaal.

Toine van Bijsterveldt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Nieuws

menu