Lintje voor gemeentelijk woordvoerder Niko Beets: 'Ik werkte niet voor de burgemeesters, maar voor de inwoners'

Een koninklijke onderscheiding in coronatijd: decorandus Niko Beets hangt zijn colbert op een stoel en vervolgens speldt burgemeester Koen Schuiling de versierselen op de revers. Foto gemeente Groningen / Erik Vos

Woordvoerder Niko Beets van de gemeente Groningen is vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Koen Schuiling decoreerde hem ter gelegenheid van zijn pensionering.

Niko Beets (66) werkte sinds 1984 bij de gemeente. Hij was woordvoerder van diverse wethouders en van de burgemeesters Jacques Wallage, Peter Rehwinkel, Ruud Vreeman, Peter den Oudsten en Koen Schuiling. Toch verklaarde Beets in zijn dankwoord dat hij zich altijd voor ogen hield dat hij niet werkte voor deze bestuurders, maar voor de inwoners van Groningen.

Honderden toespraken, voorwoorden, brieven...

Dit neemt niet weg dat Schuiling hem uitvoerig bedankte voor zijn werk. In de loop der jaren heeft de woordvoerder honderden toespraken, bedankbrieven, voorwoorden en condoleancebrieven geschreven voor de stadsbestuurders. Met veel geduld stond hij de media te woord. „Je deed altijd erg je best om te zorgen dat mensen zich gehoord voelen en om met een inhoudelijk sterke en passende reactie te komen”, aldus Schuiling.

Beets was nauw betrokken bij de voorbereidingen van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid na de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast was hij betrokken bij de boekenserie ‘Groningen van alle tijden’ over de historie van de gemeente.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu