Liz (9) heeft ideeën zat voor leeg ziekenhuis in Winschoten

Liz geeft de map met ideeën aan de wethouder. Foto: Huisman Media

De gemeente Oldambt heeft donderdag meer dan 140 ideeën voor een nieuwe invulling van het leegstaande Lucas Ziekenhuis in Winschoten gekregen.

Dit met dank aan de 9-jarige Liz Meijer en haar vader Tim. Zij zamelden al die ideeën in de afgelopen periode in, bundelden ze in een map en gaven ze donderdag aan wethouder Erich Wünker van Oldambt. Ze deden dat op de meest passende plek, voor het lege Lucas.

Het ziekenhuis kwam twee jaar geleden leeg te staan toen het nieuwe hospitaal in Scheemda werd geopend. De gemeente, de eigenaar, is druk bezig met het vinden van het grote gebouw en het erbij horende terrein. Burgers werden ook opgeroepen met plannen te komen.

Toen Liz en haar vader dat hoorden, kwamen ze in actie. ,,Via sociale media en op andere manieren hebben we mensen gevraagd met ideeën te komen en we hebben dus heel veel reacties gekregen’’, vertelde vader Tim.

Speeltuin en gemeentehuis

Liz vertelde over enkele van die reacties. ,,Sommige mensen willen hier graag een mooie speeltuin. Op het terrein maar ook in het ziekenhuis.’’ Anderen zouden graag zien dat het ziekenhuis het nieuwe gemeentehuis van Oldambt wordt. ,,Het leukste idee vind ik om er muziek in te gaan maken’’, zo zei Liz. Het oude ziekenhuis dus als een muziektempel waar bands optreden en veel concerten worden gegeven.

Wethouder Wünker toonde zich zeer ingenomen met de actie van Liz en haar vader. ,,We bekijken de plannen goed en houden jullie op de hoogte’’, zo beloofde hij. Voor het eind van dit jaar hoopt de wethouder meer duidelijkheid te geven over een herbestemming van het Lucas Ziekenhuis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu