Loppersum Vooruit: raad wordt misbruikt door Den Haag

Fractievoorzitter Geert Jan Reinders van Loppersum Vooruit. Archief DvhN

De oppositiepartij Loppersum Vooruit wil voortaan geen tijd meer steken in het gasdossier. De partij wenst zich niet langer voor het karretje van Den Haag te laten spannen, aldus fractievoorzitter Geert Jan Reinders.

In een verklaring die Reinders maandagavond voorlas in de gemeenteraad, zei hij dat leden van de partij pleiten voor burgerlijke ongehoorzaamheid, uit onvrede en boosheid over de gang van zaken in het aardbevingsgebied. ,,Onze invloed is nul en de gemeenteraad laat zich misbruiken door de verantwoordelijke bewindsvoerders’’, aldus het raadslid.

,,De lokale overheid wordt gebruikt als boksbal om de klappen op te vangen van de bevolking en als doorgeefluik voor Haagse plannen. We mogen soms een mening hebben over van te voren uitgekookte plannen uit ministeries en werkgroepjes. Maar onze inbreng verandert niet echt iets aan deze zogeheten concepten.’’

Zijn fractie heeft dan ook geen zin meer om tijd in het gasdossier te steken. ,,We hebben toch niets te vertellen. De maat is vol.’’

Een uitzondering maakt Loppersum Vooruit voor het Nationaal Programma Groningen, een subsidiepot voor Groningen waar 1,15 miljard euro in zit. ,,Dit geld is namelijk van de gemeenten’’, aldus Reinders.

Versterking

B en W van Loppersum vragen de raad vanavond in te stemmen met het lokale plan voor de versterking van huizen. Op 15 informatieavonden is dat plan eind vorig jaar al toegelicht. Op veel vragen van de getergde aanwezigen kwam overigens geen antwoord. Onduidelijk is bijvoorbeeld nog steeds wanneer de inspecties en de versterking van huizen in de gemeente begint en of daar genoeg geld en mankracht voor is.

Nieuws

Meest gelezen

menu