Lopster raadslid Hans Warink wilde stoppen, maar liet zich overtuigen toch weer op de lijst te staan (voor een andere partij)

Raadslid Hans Warink gaat zelfstandig in de raad verder onder zijn eigen naam. Foto Archief DvhN Foto: Kees van de Veen

Raadslid Hans Warink uit Loppersum was van plan uit de politieke arena stappen, wanneer zijn gemeente op 1 januari 2021 samengaat met Delfzijl en Appingedam. Maar zijn vriend Pieter de Jong (vader van bekende kickbokser Sarèl) wist hem ervan te overtuigen toch verder te gaan.

,,Ik was van plan eind dit jaar te stoppen, maar mijn vriend Pieter de Jong vroeg mij of ik niet toch op de lijst wilde staan van een partij in onze nieuwe gemeente Eemsdelta", laat Warink weten. ,,We hebben goede gesprekken gevoerd en ik heb daardoor weer zin gekregen om toch verder te gaan."

Zelfstandig

De gemeenteraadsverkiezingen voor de gemeente Eemsdelta zijn op 18 november. Warink staat dan op de lijst van Gemeentebelangen Eemsdelta. Tot het einde van deze raadsperiode gaat Warink zelfstandig verder in de raad onder zijn eigen naam. Warink: ,,Het liefst was ik tot het einde van deze periode lid gebleven van Loppersum Vooruit, maar die partij bestaat niet meer."

Hij benadrukt dat als hij niet gevraagd was, hij gewoon zou zijn gestopt. En dat 'dat dan ook prima was'. In de raad blijft hij dezelfde dossiers behandelen als hij hiervoor deed.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu