Loterij Eenrum: 98 euro per lot, maar dan kun je wel een woning, auto of vakantie winnen

Het vakantiehuis dat wordt verloot. Foto: Funda

Het leek een 1 aprilgrap, maar is het niet: Voetbalvereniging Eenrum gaat binnenkort een vakantiewoning op Lauwersoog verloten.

Jeugdcommissieleden Margreet Stuurwold, Erik Schoenmakers en Hans Oorebeek van VV Eenrum kwamen op het idee om een loterij te organiseren. Tijdens vergaderingen werd wel eens gesproken over het plan. Maar dat het daadwerkelijk doorgezet ging worden, hadden de overige commissieleden niet verwacht. De vakantiewoning op Lauwersoog is de hoofdprijs. Maar de tweede en derde prijs bij deze loteriij mogen er ook zijn; respectievelijk een auto en een vakantie naar Griekenland voor twee personen.

Goedgekeurd

In het diepste geheim werkte het drietal aan de voorbereidingen. Accountants, juristen, websitebouwers en andere betrokkenen werden gevraagd om de helpende hand te bieden. En met succes: vrijdagmiddag kreeg de vereniging groen licht van de kansspelautoriteit.

Het plan was eerder al goedgekeurd door de gemeente De Marne en de leden van de vereniging, die tijdens een speciale algemene ledenvergadering hierover mochten stemmen. Tijdens die vergadering werd het hele plan uit de doeken gedaan door de initiatiefnemers. Tevens werden de toekomstplannen voor de vereniging uitgelegd in woord en beeld: VV Eenrum 2.0.

98 euro

Op 20 april start de lotenverkoop. De loten zullen 98 euro per stuk kosten. De winst van de loterij zal volledig besteed worden ter behoeve van de voetbalclub. De notaris gaat hierop toekijken, zo wordt beloofd. Alle kosten zijn afgedekt door de vereniging, met dank aan tien gulle gevers die een borgsom hebben betaald.

Nieuws

Meest gelezen

menu