Lounge Club in Stadskanaal waar je wiet mocht roken blijft voorlopig dicht. 'Hoe wil je dan wel deze doelgroep bereiken? Zij zijn nu de sjaak'

De Lounge Club aan de Hoofdstraat in Stadskanaal, waar de eigenaar het roken van wiet gedoogde, blijft voorlopig dicht. ,,Het is jammer dat wij mensen die hulp nodig hebben geen plek kunnen geven’’, zegt mede-initiatiefnemer Ruben Molina.

De initiatiefnemers van de Lounge Club in Stadskanaal, Cor Bloem (links) en Ruben Molina, in de zaak toen die nog open was.

De initiatiefnemers van de Lounge Club in Stadskanaal, Cor Bloem (links) en Ruben Molina, in de zaak toen die nog open was. Foto: Archief Harry Tielman

De initiatiefnemer hangt een dwangsom van maximaal 20.000 euro boven het hoofd, zegt hij. Molina opende de zaak eind vorig jaar en was een paar maanden open.

De oud-jongerenwerker wilde samen met twee andere ondernemers in het centrum van Stadskanaal een ruimte creëren voor (vooral) jonge Stadskanaalsters die het mentaal moeilijk hebben door bijvoorbeeld hun thuissituatie, op straat rondhangen of financieel moeilijk rondkomen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's