In Alteveer lagen anderhalf miljoen illegale sigaretten klaar voor export naar Engeland. Opgerolde sigarettenfabriek in Ter Apelkanaal opereerde in alle stilte

Een illegale sigarettenfabriek in Ter Apelkanaal, anderhalf miljoen sigaretten opgeslagen in een boerderij in Alteveer. En niemand in de omgeving die iets opmerkte. Met tabaksfraude is geld te verdienen, weten ze bij Smoke, het FIOD-team dat deze fraude bestrijdt.

Bij een inval in Alteveer begin 2022 werden 1,5 miljoen sigaretten gevonden. Het Ommeland is volgens onderzoekers zeer geschikt voor criminele activiteiten zoals deze.

Bij een inval in Alteveer begin 2022 werden 1,5 miljoen sigaretten gevonden. Het Ommeland is volgens onderzoekers zeer geschikt voor criminele activiteiten zoals deze. Foto: Freerk Boskers

Een sigarettenfabriek aan de Ambachtsweg 6A in Ter Apelkanaal was op 11 januari een mooie bijvangst in een onderzoek naar een bende die grossierde in autodiefstallen in Duitsland. De groep stal zeker 32 auto’s met een totale waarde van 2,5 miljoen euro.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's