Zwembad en sportcentrum De Hardenberg in Finsterwolde lijkt gered

Actiecomite Behoud De Hardenberg.

Actiecomite Behoud De Hardenberg. Foto: DUNCAN WIJTING

De sluiting van sportcentrum De Hardenberg in Finsterwolde lijkt van de baan. De gemeente Oldambt wil praten over een overname van het complex door Burgerinitiatief Stichting MFC De Hardenberg, voor een symbolisch bedrag. Een deal lijkt in de maak.

,,Het was even zweten, maar we kunnen verder”, zeggen Andre Hateboer en Marcel Werkman, bestuursleden van Burgerinitiatief Stichting MFC De Hardenberg. Met de mogelijke overname komt vrijwel zeker een einde aan een lange periode van onzekerheid voor de inwoners en de gebruikers van De Hardenberg.

Ondernemers zetten de schouders eronder

Kor van der Flier, directeur van het gelijknamig Grondverzetbedrijf, is voorzichtig positief. ,,Onze eerste indruk is goed. De stichting is positief en wij ook. We moeten als ondernemers voor de regio staan. Als het gebied achteruit gaat, hebben wij er als ondernemers ook last van.”

Van der Flier zegt dat hij onderdeel is van een kopgroep van ongeveer tien ondernemers die de schouders eronder willen zetten. ,,We kijken naar wat nodig is en springen daarop in. Het kan zijn dat we werkzaamheden uitvoeren of geld op tafel leggen, maar eerst willen we in beeld hebben hoe de gemeente erin staat. De stichting heeft een fatsoenlijk gesprek gehad met de gemeente. Nu zetten we gezamenlijk de volgende stap. Wat levert De Hardenberg op? In ieder geval leefbaarheid in het gebied. Ik heb diepe bewondering voor Stichting MFC De Hardenberg. Dezelfde mensen hebben de speeltuin in Beerta gered. Als je ziet dat die zelfs bezocht wordt door mensen uit de stad Groningen, dan heb je iets neergezet.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's