MFC Molenstreek in Zevenhuizen met tien carbidschoten open geknald

De Molenstreek. Dat is de naam van het spiksplinternieuwe multifunctioneel centrum dat vrijdagmiddag in Zevenhuizen officieel is ingewijd.

De officiële opening van MFC Zevenhuizen met optredens van een popkoor en zangers.

De officiële opening van MFC Zevenhuizen met optredens van een popkoor en zangers. Foto: Rens Hooyenga

De naam werd onthuld door oud-inwoner van Zevenhuizen Tonnie Ottema die tegenwoordig in Veendam woont, maar zichzelf naar eigen zeggen nog steeds Zeum’huuster voelt. De naam is een combinatie van de Molenweg en Oudestreek in Zevenhuizen, waar de korfbal- en voetbalvelden in het dorp te vinden zijn. Het nieuwe MFC bevindt zich pal tussen beide straten.

Voetangels en klemmen

De bestaande accommodaties van de sport- en cultuurverenigingen in Zevenhuizen voldoen al twintig jaar niet meer aan de eisen des tijds. Al die jaren knokte het dorp voor een betere huisvesting. Sinds vierenhalf jaar zet dorpsbelangen Door Eendracht Sterk (DES) concreet in op de bouw van een multifunctioneel centrum. Op de weg hier naartoe kwamen de initiatiefnemers heel wat voetangels en klemmen tegen. Maar het bestuur van MFC Zevenhuizen liet zich er niet door uit het veld slaan. Uiteindelijk ging de nieuwgevormde gemeente Westerkwartier overstag en werden de benodigde miljoenen beschikbaar gesteld.

Plaquette

DES-voorzitter Anja Mellema kwam vrijdagmiddag woorden tekort om de MFC-initiatiefgroep voor haar inzet te bedanken. Volgens haar verdienen de vijf leden van dit bestuur onbetwist de leefbaarheidsprijs die jaarlijks wordt toegekend in Zevenhuizen. Ze overhandigde een plaquette met de namen van de vijf Zevenhuisters die een plekje krijgt in De Molenstreek.

Dorpsvlag en carbidschoten

Overal in Zevenhuizen wapperde vrijdag de eigen dorpsvlag. Die komt ook te wapperen bij het nieuwe MFC. Vlag en bijbehorende vlaggenmast zijn beschikbaar gesteld door onder meer dorpsbelangen DES en de ondernemersvereniging. De openingsplechtigheid die vanwege corona plaatshad in de openlucht, werd afgesloten met tien harde carbidschoten. Daarbij werd verwezen naar de lange carbidtraditie waar Zevenhuizen bekend om staat. Meteen na de opening namen jeugdige spelers bezit van de voetbal- en korfbalvelden bij het MFC.

MFC-lied

Alle genodigden brachten na afloop een toost uit op de nieuwe accommodatie. Leden van het Popkoor en muziekvereniging Concordia brachten samen met Michel en Eddy Tinge het ‘MFC-lied’ ten gehore. De meezinger is geschreven door de broers Tinge uit Zevenhuizen. Na de opening werden groepen inwoners uit Zevenhuizen in de gelegenheid gesteld om de nieuwe accommodatie te bezichtigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu