'Breng Gerrit Krolbrug niet als oud ijzer naar de schroothoop'. Bewoners willen kapot gevaren brug als cultuurhistorisch erfgoed voor Groningen bewaren

Diverse Groningers hopen dat Rijkswaterstaat de Gerrit Krolbrug, mocht die total loss zijn (het onderzoek is nog gaande), niet als oud ijzer naar de schroothoop brengt. Zij pleiten ervoor de brug als cultuurhistorisch erfgoed voor Groningen te bewaren.

Jan Pieter Janse bij de aangevaren Gerrit Krolbrug (1936), die juist wordt gepasseerd door ms Infinitum (oneindigheid). Janse hoopt dat de brug, voorheen Korrewegbrug of Korrebrug genoemd, hoe dan in Groningen blijft bewaard. Het Havenpark is er volgens hem een perfecte plek voor.

Jan Pieter Janse bij de aangevaren Gerrit Krolbrug (1936), die juist wordt gepasseerd door ms Infinitum (oneindigheid). Janse hoopt dat de brug, voorheen Korrewegbrug of Korrebrug genoemd, hoe dan in Groningen blijft bewaard. Het Havenpark is er volgens hem een perfecte plek voor. Foto: DvhN

De Paddepoelsterbrug verdween in slopershanden eer iemand in Groningen er erg in had. Dat mag met de Gerrit Krolbrug niet gebeuren, zegt Jan Pieter Janse.

Horecaponton

Nieuws

menu