Maakt het Noorden kans op geld uit groeifonds? Er is 20 miljard euro beschikbaar

Het Noorden zit op het vinkentouw om een graantje mee te pikken uit het Nationaal Groeifonds dat maandag werd gepresenteerd. Wat zijn de kansen op geld uit het ‘Wopke-Wiebesfonds’ voor de Lelylijn en de groene waterstofeconomie?

Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Eric Wiebes (Economische Zaken) presenteren een investeringsfonds waarmee het kabinet onder meer geld in vergroening, infrastructuur en onderzoek wil steken.

Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Eric Wiebes (Economische Zaken) presenteren een investeringsfonds waarmee het kabinet onder meer geld in vergroening, infrastructuur en onderzoek wil steken. Foto: ANP

Een Nationaal Groeifonds met 20 miljard euro door de staat geleend geld moet de komende vijf jaar investeringen mogelijk maken die de welvaart van Nederland over 25 tot 30 jaar veilig stelt. Een commissie met onder andere oud-minister Jeroen Dijsselbloem, oud-DSM-topman Feike Sijbesma en wetenschapper Robbert Dijkgraaf beoordeelt welke plannen en projecten een bijdrage waard zijn.

Nationaal Groeifonds