Maarsheerd in Stadskanaal heropent deuren eerste afdelingen na coronauitbraak

Maarsheerd in Stadskanaal Foto: 112 Groningen

Bewoners van de afdeling Madelief en de Korenbloem van verzorgingshuis Maarsheerd in Stadskanaal mogen sinds dinsdag weer visite ontvangen. Sinds de coronauitbraak die eind oktober begon, zijn negen bewoners van Maarsheerd overleden aan het virus.

Dat zegt directeur Ridzert Veenstra van BCM Ouderenzorg, waar het verzorgingshuis van is. Daarmee zijn twee van de vier gesloten afdelingen heropend. „Er is nog corona op sommige afdeling”, zegt hij. Dat zijn de afdelingen Anemoon en Klavertje Vier. Die mogen niet open, eerst moeten de bewoners tien tot veertien dagen klachtenvrij zijn.

Het virus lijkt bijna uit het verzorgingshuis gewerkt, maar Veenstra blijft alert. „We moeten goed op blijven letten met elkaar. De verscheidenheid aan symptomen is divers”, net als de ernst van de klachten. „De één merkt er niets van, de ander is doodziek.”

In Musselkanaal heeft Veenstra daarom verzorgingshuis De Beukenhof gesloten voor bezoek. Daar zijn bezoekers geweest die in aanraking zijn geweest met iemand die positief getest is, zegt Veenstra. „Bewoners hebben we preventief getest, we wachten op de uitslag daarvan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu