Man (24) uit Groningen aanhouden voor witwassen en drugshandel. Politie en douane vinden onder meer 12,5 kilo softdrugs, cocaïne, pillen en geldtelmachine in loods

Foto: Politie.nl

Een 24-jarige man is 5 november op een industrieterrein in zijn woonplaats Groningen aanhouden voor witwassen en de handel in verdovende middelen. De douane en de politie namen bovendien bij 10.000 euro, softdrugs en ‘goederen die kunnen worden gebruikt bij drugshandel’ in beslag.

Politie en de douane kwamen de verdachte op het spoor bij een controle (op basis van de accijnswetgeving) in een loods op het industrieterrein. De douaniers roken een henneplucht, toen de man in zijn auto wilde stappen. Agenten hebben hem vervolgens verderop aan de kant gezet voor het rijden onder invloed. In de auto werden vervolgens een fors geldbedrag en een gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen.

Drugs en geld in beslag genomen

Omdat de douane aanwijzingen had dat in de loods drugs aanwezig zouden zijn, heeft de politie deze loods doorzocht. Daarbij werden onder andere 12,5 kilo softdrugs en harddrugs - 100 pillen en 20 gram cocaïne - aangetroffen.

Ook een werden een geldtelmachine en materiaal voor het verpakken van drugs aangetroffen.

De drugs, de goederen en circa 10.000 euro zijn in beslag genomen. De man werd aangehouden. Hij zit inmiddels niet meer vast, maar hij blijft wel verdachte in het onderzoek.

Nieuws

Meest gelezen

menu