Man (35) uit Groningen roept op wapens in te zetten tegen politie. Politie vindt stroomstootwapen in woning

Foto: Archief DvhN

De politie heeft woensdag een 35-jarige man uit Groningen aangehouden die via social media opriep wapens in te zetten tegen de politie. De man wordt verdacht van opruiing en wapenbezit.

De inwoner van Groningen bood via social media wapens en zogeheten high frequency devices aan. Om in te zetten tegen de politie en om demonstraties te verstoren en paarden op hol te laten slaan.

Ook plaatste hij video’s waarin hij de politie bedreigt en anderen oproept tegen de politie in opstand te komen. Op die beelden is bovendien te zien dat hij een langwerpig stroomstootwapen vast heeft, in de vorm van een wandelstok. Hij biedt deze ook te koop aan.

Huiszoeking

De man is woensdag aangehouden op een parkeerplaats aan de Groningerweg in Groningen. Hiervoor werd het arrestatieteam van de politie ingezet. De man is vervolgens ingesloten en verhoord.

Ook zijn drie woningen doorzocht, waar de man mogelijk met regelmaat verbleef. In één van die drie woningen is daadwerkelijk een stroomstootwapen aangetroffen.

De eenheid Noord-Nederland van de politie heeft aangifte gedaan. De rechtbank Noord-Nederland heeft vrijdag 14 dagen bewaring bevolen.

Nieuws

menu