Man die vergismoord pleegde in Marrakech mishandelde in Groningen vrouw en agenten

, ANP

De Nederlander Shardyone S. (31), die in Marokko de doodstraf heeft gekregen voor de vergismoord op de zoon van een Marokkaanse rechter in 2017, heeft in datzelfde jaar in Groningen een vrouw en politieagenten mishandeld.

Shardyone S, die geboren is op Curaçao, schoot in november samen met de Nederlander Edwin R.M. vanaf een motor de 29-jarige zoon van een Marokkaanse rechter dood. Dit gebeurde op een vol terras voor het café La Crème in Marrakech. Bij de schietpartij raakten ook twee mensen gewond.

Al snel werd duidelijk dat de twee zich vergist hadden. Het doelwit van de aanslag was de café-eigenaar en cocaïnesmokkelaar Mustapha el F. uit Amersfoort. De aanslag op Mustapha el F. komt voort uit een conflict met de crimineel Ridouan Taghi. Mustapha el F. zou een foto van de neef van Taghi hebben gemaakt.

Shardyone S. in Marokko, zaak weer niet behandeld

Shardyone S. moest donderdagmiddag voor de politierechter in Groningen verschijnen, maar vanwege zijn straf in Marokko kon hij niet komen. Hier moest hij zich verantwoorden voor het mishandelen van een vrouw in maart 2017.

Toen hij daarvoor werd aangehouden zou hij zich hevig hebben verzet. Tijdens het tegenstribbelen zou hij ook agenten hebben mishandeld door ze te schoppen, bijten en in het gezicht te spugen.

De zaak werd al twee keer uitgesteld. De eerste keer omdat er te weinig capaciteit was bij de rechtbank, de tweede keer omdat er toen onduidelijkheid was waar Shardyone S. zat. Het vermoeden bestond toen al dat hij in Marokko was opgepakt, wat inmiddels ook blijkt te kloppen.

Kwestie doorgeschoven naar meervoudige strafkamer

De politierechter vond de zaak te ingewikkeld en schoof de zaak naar de meervoudige strafkamer. Wanneer dit zal zijn is nog niet bekend. Wanneer dit zal zijn is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer zijn dat S. voor de rechtbank moest komen. Hij groeide op in Amsterdam Zuidoost waar hij samen met Edwin R.M. bekend stond als straatcrimineel. Beide zijn meerdere keren veroordeeld, onder andere voor vuurwapenbezit en straatroven.

Nieuws

menu