Man gooit huisraad op straat in centrum Groningen, springt er zelf achteraan en wordt aangehouden

De Oudeweg in Groningen, waar een 38-jairge man zondag huisraad op straat gooide. Foto: Google Streetview

Consternatie zondag in de Oudeweg in het centrum van Groningen. Rond 12.30 uur gooide een man vanaf de eerste verdieping zijn huisraad op straat en een geparkeerde auto om er vervolgens zelf achteraan te springen. Daarbij raakte hij licht gewond.

Op videobeelden, die in het bezit zijn van Stadsblog Sikkom , is te zien dat meerdere stoelen op straat en op een auto liggen. Op de eerste verdieping maakt een man aanstalten om een eettafel naar buiten te slingeren. Daarbij sneuvelt een raam. Een ooggetuige meldt dat de man even later zelf uit het raam sprong. ,,Hij landde bovenop een auto.”

Lachgas

Volgens de ooggetuige en buren zou de man onder invloed zijn geweest van lachgas. ,,Zijn vriendin vertelde dat hij vijf grote ampullen had gebruikt sinds de avond ervoor. Dan zou hij ongeveer zestien uur achter elkaar lachgas hebben gebruikt.”

Vernieling

De woordvoerder van de politie bevestigt dat een 38-jarige zondag aan het begin van de middag zijn huisraad uit het raam heeft gegooid. En dat hij daarna er zelf achteraan is gesprongen. ,,Hij heeft daarbij lichte verwondingen opgelopen en hij is ingerekend voor vernieling van een auto.”

Of de man inderdaad lachgas had gebruikt, kan de politie vanuit privacy-oogpunt niet zeggen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu