Man mag bij de Jumbo in Stadskanaal minuut gratis winkelen en neemt voor maar 16,36 euro aan spullen mee

Meneer Dekker mag een minuut gratis winkelen en neemt voor slechts 16 euro en 36 cent aan boodschappen mee. Still uit video.

Een klant van de Jumbo supermarkt in Stadskanaal mocht gratis boodschappen doen. 'Graaien!', zou je denken, maar hij pakte het compleet anders aan. Hij koos niet voor dure boodschappen maar pakte alleen wat hij nodig had. En nee, hij was niet gek geworden.

Wie een minuut gratis mag winkelen krijgt eurotekens in zijn ogen. Toch? ‘Waar liggen de duurste producten en hoe krijg ik die binnen die luttele seconden in mijn kar‘, lijken de grote vragen. Maar niet voor Meneer Dekker uit Stadskanaal. Hij ging vorige week van start in de winkel en nam vleeswaren en broodsalade uit de aanbieding mee.

Daarna stoof hij af op het schap van Honig, waar hij één pakje weggriste om vervolgens door te hollen naar de nootjes. Daar pakte hij een bakje uit het schap. Bij de wijn leek hij een flesje port te grijpen. Een pak Fristi kwam ook nog door de ballotage.

Na wat geaarzel kwam de klant van Jumbo Froukje Sloot uit bij de koekjes en snel erna was de minuut alweer bijna om. Totale kosten voor de winkel: 16,36 euro.

'Hij deed het op zijn eigen manier'

Wat bezielde meneer Dekker? Hij was niet in de war, bezweert ondernemer Froukje Sloot. Ze laat weten dat haar klant het concept van gratis winkelen wel degelijk snapte. ,,Hij had het goed begrepen maar hij deed het op zijn eigen manier.”

Van te voren krijgen winnaars van een minuut gratis boodschappen doen de regels uitgelegd. Zo gaat dat al tijden bij de Jumbo in Stadskanaal en zo ging dat ook bij meneer Dekker. ,,Hij pakte gewoon wat hij nodig had", aldus Sloot. ,,En hij was heel erg blij.”

En Sloot ook. Niet omdat ze hem niet meer gunde. ,,We gooien zelf ook vaak nog wat extra spullen erbij. Maar het was gewoon goed voor hem zoals het was.”

'Als je het over duurzaamheid hebt...'

Een briefje had hij niet nodig, kennelijk had hij in zijn hoofd wat hij wilde hebben of nodig had, aldus Sloot. ,,Ik heb ook weleens gezien dat mensen armen vol spullen in hun kar laten vallen, maar als je het over duurzaamheid hebt, is het misschien wel goed als je alleen koopt wat je nodig hebt en niet graait. Dan hoef je ook niets weg te gooien.”

Dit was overigens niet de opvallendste winnaar die Jumbo Froukje Sloot ooit in haar winkel had. ,,We hadden een keer een man die nog spullen teruglegde omdat hij ze niet nodig had. Dat was eigenlijk nog aandoenlijker.”

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu