Man probeerde vrouw (75) te verkrachten: 4 jaar cel geëist

ANP

Tegen een 37-jarige man uit Rotterdam is vier jaar celstraf geëist wegens een poging tot verkrachting van een 75-jarige vrouw uit Heerenveen.

De man vertelde dat hij naar een feestje in het hem onbekende Groningen was gegaan en wakker werd in een politiecel. Wat er is gebeurd, zegt hij zich niet te kunnen herinneren. Ook zegt hij niet te weten hoe hij in Heerenveen terecht is gekomen. ,,Ik ken niemand daar.’’

In Heerenveen drong hij een woning binnen waar een vrouw alleen lag te slapen. Zij werd wakker en wist de man na verloop van tijd naar buiten te dirigeren. Ze slaagde erin foto’s van de man te maken.

Nadat hij de woning van de vrouw had verlaten, belde hij aan bij de buurvrouw, het 75-jarige slachtoffer. Toen zij de deur opende, duwde hij haar omver en probeerde hij de vrouw te verkrachten. Gealarmeerde agenten konden de man aanhouden terwijl hij bovenop de vrouw lag.

De vrouw, die al twintig jaar in Heerenveen woonde, is inmiddels verhuisd omdat ze zich er niet meer veilig voelde.

De verdachte was onder invloed van alcohol en drugs. In de rechtszaal zei hij zich vreselijk te schamen. Hij erkende een probleem te hebben met alcohol en drugs, maar weigert mee te werken aan een behandeling als daar psychiaters of psychologen aan verbonden zijn. ,,Ik heb slechte ervaringen met die mensen’’, verklaarde hij. De man is eerder tot een lange celstraf veroordeeld wegens een verkrachting. 

De uitspraak is over twee weken.

Nieuws

Meest gelezen

menu