Man steekt drie mensen neer op terras van De Drie Gezusters in Groningen; bezoeker trekt dader over tafel

Er staan meerdere ambulances en politiewagens op de Grote Markt. Foto: ProNews

Op het terras van de Drie Gezusters op de Grote Markt in Groningen zijn woensdagavond drie mensen neergestoken. Een verdachte is aangehouden. De politie heeft een steekwapen in beslag genomen.

De drie slachtoffers raakten lichtgewond. Eén van de slachtoffers sprak een voorbijkomende BOA aan. ,,We reden met de auto langs en werden aangesproken door een van de slachtoffers”, zegt de handhaver.

Dader maakte verwarde indruk

,,We zaten een biertje te drinken toen er een man op ons afkwam die een verwarde indruk maakte’’, zegt een van de slachtoffers, student Anne Clerc (26). Hij raakte zelf aan zijn hand gewond.

,,De man stak een vriend van me in zijn hals met iets wat op een steakmes leek. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.’’ Clerc, die studeert aan de Hanzehogeschool, greep de dader vast en trok hem over de tafel, waarna een worsteling ontstond. Een meisje dat in de buurt zat, werd daarbij met het mes in haar kin geraakt.

Dader door politie aangehouden

De dader wist te ontkomen, maar kon al snel door de politie worden ingerekend. Het steekwapen werd daarbij in beslag genomen.

Het terras werd door de politie ontruimd en afgezet met linten. Forensisch rechercheurs gingen daarna aan de gang met sporenonderzoek. Ook werd een buurtonderzoek opgestart.

Terras ontruimd voor onderzoek

Op de Grote Markt zijn woensdagavond meerdere politieauto’s en ambulances aanwezig. Forensische rechercheurs zijn bezig met sporenonderzoek. Ook doen ze een buurtonderzoek. De politie heeft een deel van het terras afgezet met linten en doet onderzoek. De politie heeft het terras ontruimd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu