Man uit Assen steelt geld uit onbemande kramen langs de weg, molens en kerken in Het Hogeland (en stuit bij één kraam op briefje met de tekst ‘Jammer dat er geen geld in zit’)

Foto: Archief DvhN

Een 34-jarige man uit Assen heeft bekend geld te hebben gestolen uit zeker vijftien onbemande kramen langs de weg in Het Hogeland. Ook werd er een aantal keren geld gestolen uit kerken. De man is maandag aangehouden.

Tussen juli tot en met november van dit jaar werd ruim tien keer aangifte gedaan van diefstal van geld uit onbemande kraampjes langs de weg. In deze zogeheten wegkramen werden onder andere bloemen, eieren, groenten of brandhout verkocht.

‘Jammer dat er geen geld in zit’

In korte tijd werd in meerdere plaatsen meer dan eens geld ontvreemd uit de geldkistjes. Het ging meestal om kleine geldbedragen, variërend van 3 tot 50 euro. Op een van de locaties waar hij vaker toesloeg, stuitte hij bij een derde poging niet op geld, maar op een briefje met de tekst: ‘Jammer dat er geen geld in zit’.

De Assenaar werd enkele malen betrapt. Ook zijn camerabeelden van de man gemaakt. Bovendien konden getuigen een beschrijving van de man, die zich op een fiets verplaatste, geven.

Diefstallen uit kerken en een molen

Agenten herkenden de man op videobeelden. Dat leidde maandag tot zijn aanhouding. Hij werd vervolgens gehoord over diefstallen uit wegkramen in Warffum, Saaxumhuizen, Pieterburen, Uithuizermeeden, Eenrum en Feerwerd.

Ook werd hij gehoord over diefstallen uit kerken en een molen in onder meer Breede, Eenrum, Vierhuizen en Leens.

De verdachte is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu