Onderdelen ventilatiesysteem komen naar beneden tijdens show Gerard Ekdom in Martiniplaza in Groningen. Fout in constructie blijkt oorzaak

Bezoekers van het feest in Martiniplaza moesten naar buiten.

Bezoekers van het feest in Martiniplaza moesten naar buiten. Foto: 112Groningen

Door een mankement in de constructie konden zaterdag 13 mei twee aluminium strips loskomen van het ventilatiesysteem van Martiniplaza in Groningen. Dat blijkt uit onderzoek door een ingenieursbureau.

Tijdens de show Back tot the Disco van Gerard Ekdom in Martiniplaza viel tot twee keer toe een aluminium strip van circa 20 meter hoog. Na de eerste keer werd de hal ontruimd en de show tijdelijk stilgelegd. Na de tweede keer werd het programma definitief beëindigd.

Een ingenieursbureau heeft afgelopen week onderzocht wat gebeurde. Daaruit is naar voren gekomen dat het schuifstrips van de nieuw geïnstalleerde luchtbehandelingskanalen betreft. Hoewel deze stips volgens het ingenieursbureau op de juiste manier waren gemonteerd, was sprake van speling. Omdat de luchtbehandelingskanalen op volle toeren draaide, zijn de strips gaan schuiven en gevallen.

Herziening montagevoorschriften

Matiniplaza laat weten dat inmiddels extra aandacht is geschonken aan de bevestiging van de overige schuifstrippen aan het systeem. Het installatiebedrijf zal de montagevoorschriften herzien.

Kaarten voor de Back tot the Disco blijven geldig voor de volgende editie van de show op 3 februari 2024. Bezoekers van de gestaakte show kunnen ook kiezen voor terugbetaling van de tickets.