Mannenkoor Albatros start na anderhalf jaar weer met repeteren: kerstconcert Musselkanaal schittert aan de horizon

Het gerenommeerde mannenkoor Albatros is relatief ongeschonden door de coronacrisis gekoerst. Na anderhalf jaar beginnen de repetities weer. Er wordt geoefend voor het kerstconcert in Musselkanaal.

Archieffoto van het mannenkoor Albatros met muziekorkest Excelsior tijdens een optreden in de Sint Willibrorduskerk in Oude Pekela.

Archieffoto van het mannenkoor Albatros met muziekorkest Excelsior tijdens een optreden in de Sint Willibrorduskerk in Oude Pekela. Foto: Huisman Media

,,Daar kijken we naar uit’’, zegt Laurens Schreuder. Het concert in de Antonius van Paduakerk wordt altijd goed bezocht. De vicevoorzitter van de Albatros heeft recent alle koorleden een e-mail gestuurd dat de repetities weer gaan beginnen onder leiding van dirigent Bouko Tiggelaar. Dat zal eerst met groepen van 25 man tegelijk zijn. Het koor telt zo’n 45 leden.

Uitwijken naar Winschoten

Op termijn wil het koor mogelijk naar de Vennekerk in Winschoten uitwijken voor de repetitie, daar is meer ruimte dan in het eigen pand in Pekela. Oefenen zonder het hele koor is namelijk lastig. ,,Je moet natuurlijk allemaal afstand houden. Het zal anders gaan dan vroeger.’’ En ja, door die afstand zal het ook wat anders klinken, verwacht Schreuder.

Schreuder is blij dat dat het koor vooralsnog relatief ongeschonden door de coronacrisis is gekomen. De gemiddelde leeftijd ligt aan de hoge kant. ,,Wij hebben gelukkig geen echt grote gevallen gehad. Niemand heeft zijn lidmaatschap opgezegd.’’ Ook de donateurs bleven trouw. Voor nu worden de ogen op het kerstconcert gericht. ,,We hebben er vertrouwen in dat het goed gaat komen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu