Marc Dullaert installeert kinderadviesraad in UMCG

De om zijn herbenoeming in opspraak geraakte kinderombudsman Marc Dullaert installeert donderdag de kinderadviesraad van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

De raad gaat managers, dokters en verpleegkundigen vertellen hoe ze hun werk beter kunnen doen. Ook geven de leden gevraagd en ongevraagd advies om de wensen, ervaringen en behoeften van kinderen duidelijk te maken.

Bedoeling is dat 15 kinderen tussen 7 en 18 jaar oud zitting nemen en dat de raad vier keer per jaar bijeen komt. Met het managementteam zal regelmatig overleg zijn. De raad krijgt begeleiding van een orthopedagoog.

Voor het Beatrix Kinderziekenhuis is zo’n raad nieuw. Ziekenhuizen werken al langer met patiënten- en cliëntenraden. ,,Maar aan kinderen wordt niet zo vaak gevraagd mee te denken. Terwijl ook zij een mening hebben over zaken die hen aangaan, en ervaringen hebben waarmee de zorg en de organisatie van die zorg verbeterd kan worden’’, stelt het UMCG.

Doel van de kinderadviesraad is om de zorg voor en het verblijf van de zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis beter te maken. De kinderen in de raad kijken naar onderwerpen en bespreken situaties die hen bezighouden. ,,Op deze manier helpen ze mee om wensen, ervaringen en behoefte van kinderen te verhelderen en hun rechten te bewaken.’’

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in het UMCG gaan de leden zich voorstellen. Cabaretier Bert Visscher is spreekstalmeester.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu