Maria (58) zat aan tafel met de burgemeester en eiste dat er geen veiligelanders in het azc in Musselkanaal kwamen. 'We houden de vingers aan de pols'

Maria Potze blikt terug op de komst van het AZC in Musselkanaal. Ze liet haar stem en die van andere ongeruste dorpsbewoners duidelijk horen in het gemeentehuis.

Maria Potze blikt terug op de komst van het AZC in Musselkanaal. Ze liet haar stem en die van andere ongeruste dorpsbewoners duidelijk horen in het gemeentehuis. Foto: Harry Tielman

Het is februari 2020 en Maria Potze is na maanden protest één van de eersten die wordt ingelicht en wel door de burgemeester zelf. Ja, het asielzoekerscentrum in Musselkanaal wordt heropend. Nee, er is geen plek voor veiligelanders.

Het is een succesmomentje voor de Musselkanaalster Maria Potze (58). Ze woont op een paar honderd meter van het oude asielzoekerscentrum dat in 2018 werd gesloten. Dik een jaar later maakte het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bekend dat die het centrum weer wilde heropenen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's