Marineschip Zr.Ms. Groningen onderschept drugstransport ten westen van Aruba (en vindt kleine aap aan boord speedboot)

In totaal werd 455 kilogram aan drugs in beslag genomen. Foto: Eigen foto

Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Groningen heeft dinsdagavond ten westen van Aruba een drugstransport onderschept. Behalve 455 kilogram aan drugs werden drie opvarenden, twee vuurwapens en een kleine aap aangetroffen.

Het maritieme patrouillevliegtuig Dash-8 van de kustwacht in het Caribisch gebied signaleerde dinsdagavond een zogeheten go-fast boot op een bekende smokkelroute. Hierop werd het marineschip Zr.Ms. Groningen, het stationsschip in het Caribisch gebied, ingeschakeld, dat de speedboot - door twee snelle boten (FRISC’s) in te zetten - tot stoppen dwong.

In de speedboot werden naast de drugs drie opvarenden, twee vuurwapens en een kleine aap aangetroffen.

(Tekst leest door onder de foto)

Omdat de go-fast boot water maakte, werd uit veiligheidsoverwegingen besloten de verdachten aan boord te nemen. De verdachten en de illegale goederen zijn daarna overgedragen aan het Amerikaanse kustwachtschip Isaac Mayo.

In totaal is 455 kilogram aan drugs in beslag genomen. De aap maakt het naar omstandigheden goed en is, na tussenkomst van de Dutch Caribbean Coastguard, overgedragen aan een opvangcentrum voor exotische dieren op Aruba.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu