Marjolein redt reebokje van wisse dood in Harener Wildernis

Dame (Marjolein Tulp) redt ree die verward zat in draad Foto: Het Groninger Landschap/Alwin Hut

Leerling-natuurbeheerder Marjolein Tulp (19) uit Kropswolde wist onlangs een reebokje uit een benarde situatie te redden. Het onfortuinlijke dier had zich in een natuurgebied compleet vastgelopen in een nylon draad en kon geen kant meer op.

,,We werden gebeld door een boer die zei dat er een ree vast zat aan een stroomdraad in de Harener Wildernis. Meteen zijn we gaan kijken en we troffen het dier inderdaad aan. Hij had zich helemaal vastgelopen in die draad, die overigens niet van ons is. Hij kon zich amper meer bewegen. Hij was behoorlijk van streek. Ik ben voorzichtig op hem gaan zitten om hem in bedwang te houden, terwijl mijn collega de draad heeft losgemaakt. Dat valt nog niet mee, want zo’n ree is behoorlijk sterk. Het dier mankeerde zo te zien niets, dus nadat de draad los was hebben we hem weer vrijgelaten’’, zegt Marjolein.

Zo iets heeft ze nog nooit gezien. ,,Reeën kunnen rare bokkensprongen maken. Maar dit heb ik nog niet eerder meegemaakt’’, zegt Tulp. Ze werkt drie dagen per week voor Het Groninger Landschap en volgt één dag in de week een deeltijd hbo-opleiding bos- en natuurbeheer in Velp.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu