Martinitoren als ‘klaslokaal’ voor fotografen

Foto: Ralf Silvius

Waar in Groningen kun je het beste beginnen met het ontdekken van de mooiste plekjes in de stad? De organisatie van de eerste Instameet, een ontmoeting voor gebruikers van het sociale platform Instagram, wist het wel. Bovenop de Martinitoren.

De Instameet bracht zondag meer dan honderd mensen, afkomstig uit heel Nederland, naar Groningen. Het was fotograaf Dillen van der Molen die op het idee kwam en de samenwerking zocht met onder meer Marketing Groningen.

Die ziet inwoners en bezoekers als ambassadeur voor de stad en was volgens woordvoerder Michel Aaldering meteen enthousiast over het initiatief en een vervolg.

Workshop

De top van d’Olle Grieze was aan het begin van de Instameet voor even een soort klaslokaal. De deelnemers volgden een workshop en deden daarna mee aan een stadswandeling die langs bekende hotspots voerde, maar hen ook op onontdekte plekjes. Anderen gingen op eigen gelegenheid de stad in.

Noorderlicht

De Instagrammers, fotografen, bloggers en vloggers spraken na afloop op de Grote Markt over hun belevenissen. Aan de Instameet is een fotowedstrijd gekoppeld.

De winnaars worden komende vrijdag bekendgemaakt. De beste foto’s worden in september getoond op prominente plekken in de stad. Aan het einde van die maand is een selectie bovendien te zien bij Noorderlicht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu