Marum geplaagd door uitgaansincidenten

FOTO ARCHIEF DVHN

Bij een aantal knokpartijen op rij in de omgeving van Kruisweg vielen volgens PvdA-fractievoorzitter Hans Koenders meerdere gewonden. Dat begon op tweede kerstdag toen twee personen werden mishandeld. Bij incidenten eind januari en in februari moest de politie opnieuw in actie komen. Volgens Koenders wordt de onrust veroorzaakt door groepjes jongeren die van buiten Marum komen.

In reactie zei burgemeester Henk Kosmeijer dat de jongeren naar de discoavonden in Kruisweg trokken doordat twee horecagelegenheden in Drachten dicht waren. Inmiddels zijn beide kroegen weer open. Kosmeijer verwacht dat dit de rust in Marum ten goede komt.

De burgemeester zei woensdagavond tijdens de raadsvergadering dat gemeente en politie het uitgaanstumult niet tolereren: ,,Je blijft van personen en andermans eigendommen af.'' Volgens Kosmeijer huurt De Kruisweg inmiddels extra toezicht in op uitgaansavonden en worden bierglazen en - flesjes vervangen door plastic.Horecapersoneel krijgt in april instructie over hoe om te gaan met onruststokers. Verder nodigt de politie binnenkort jongeren en hun ouders uit om voorlichting te geven over gebruik van alcohol en drugs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu