Marum komt geld tekort voor nieuwbouw scholen

Foto: Archief DvhN

Aan het plegen van vervangende nieuwbouw voor de scholen De Springplank (openbaar) en De Bron (christelijk) in Marum zitten nog veel haken en ogen.

Aan het plegen van vervangende nieuwbouw voor de scholen De Springplank (openbaar) en De Bron (christelijk) in Marum zitten nog veel haken en ogen.

Dat blijkt uit een haalbaarheidsonderzoek dat in opdracht van schoolbesturen en gemeente is verricht door ICS Adviseurs. Tijdens een themabijeenkomst werden de uitkomsten maandagavond aan de gemeenteraad gepresenteerd.

Het plegen van vervangende nieuwbouw voor beide scholen opent de mogelijkheid een zogenoemd integraal kindcentrum te realiseren waarin behalve het onderwijs ook kinderopvang en peuterspeelzaalwerk worden ondergebracht. Probleem is volgens wethouder Hans de Graaf (ChristenUnie) dat de twee huidige schoolgebouwen nog voor 1,8 miljoen in de boeken staan. Het pand van De Bron gaat in principe tegen de vlakte om de verkeersbypass naar het nieuwe centrum te kunnen realiseren.

Het gebouw van De Springplank kan wellicht overeind blijven als de school geschikt wordt gemaakt voor woonappartementen. In dat geval blijft er nog een tekort over van acht ton, rekent De Graaf voor. Daarmee komt de nieuwbouw voor de scholen dichterbij. ,,Nieuwbouw voor de scholen wordt geen eenvoudige klus. 't Is ook nog zeker geen gelopen race. Ik verwacht dat de gemeenteraad de opdracht geeft op zoek te gaan naar dekkingsbronnen.''

Als locatie voor de nieuwbouw van de scholen wordt gedacht aan het pand van ouderencentrum Zonnehuis De Hoorn dat naar het centrum verhuist. Andere mogelijke locaties zijn een braakliggend terrein bij zwembad Wotterwille en het evenemententerrein bij sporthal De Holten.

Nieuws

Meest gelezen

menu