Grote vechtpartij bij AZC Ter Apel. Meerdere gewonden en één persoon met spoed naar ziekenhuis

Veel hulpdiensten zijn zaterdag aanwezig bij het AZC Ter Apel na een incident waarbij mensen gewond zijn geraakt. Foto: 112 Groningen

De hulpdiensten zijn zaterdag aan het eind van de middag massaal uitgerukt voor een vechtpartij bij het AZC in Ter Apel. Er waren tientallen mensen bij betrokken, zegt de politie.

Meerdere politiewagens, ambulances en de traumahelikopter spoedden zich zaterdag omstreeks half zes naar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Volgens de politie Noord-Nederland gaat het om een grote vechtpartij met tientallen betrokkenen voor de hekken van het aanmeldcentrum. Er stonden meer dan honderd mensen voor de hekken toen de vechtpartij uitbrak. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, werd het snel weer rustig.

Eén persoon is met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Andere lichtgewonde mensen zijn door het ambulancepersoneel ter plaatse verzorgd. Het nabijgelegen OK tankstation was daarom tijdelijk gesloten.

Er zijn geen mensen aangehouden. De politie gaat wel verder met het onderzoek naar de aanleiding van het incident.

Reactie COA

Volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is de kans zeer aanwezig dat bewoners van de opvanglocaties betrokken waren bij de vechtpartij. ,,We weten dat nog niet honderd procent zeker. Maar de bewoners hebben vaak contact met de mensen die buiten aan het wachten zijn, maken een praatje met ze of helpen hen.” Bewoners binnen de opvanglocatie hebben geen last gehad van de vechtpartij.

Nieuws

menu