McDonald’s wil in Veendam bouwen op de plek waar ooit het nieuwe stadion van BV Veendam moest komen

McDonald's wil zich vestigen in Veendam Foto: Piroschka van de Wouw

McDonald’s wil naar Veendam. De fastfoodketen heeft op de locatie Veendammer Poort N33 5500 vierkante meter grond gekocht en hoopt eind 2021 of begin 2022 haar deuren te openen. De locatie ligt bij de N33 en de N366.

Het restaurant komt op een plek die elf jaar geleden nog in beeld was als bouwlocatie voor een nieuw stadion van BV Veendam.

De geplande locatie (bij de entree van Veendam) ligt aan de op- en afrit van de N33. Veendammer Poort N33, is 6 hectare groot en ligt tussen de N33 en de Geert Veenhuizenweg. Het grenst aan bedrijventerrein De Zwaaikom. De vestiging van het bedrijf zal een vliegwieleffect hebben, denkt de Veendammer wethouder Henk Jan Schmaal (GemeenteBelangen).

Werkgelegenheid

Hij ziet de komt van het bedrijf als een aanwinst. ,,We hebben er jaren aan getrokken om het bedrijf naar Veendam te krijgen. Het is belangrijk voor de werkgelegenheid.’‘

De wethouder ziet de komst van McDonald’s niet als een concurrent voor bestaande ondernemers in zijn gemeente. ,,Het is een aanvulling op het huidige aanbod in de gemeente.’’

Bestemmingsplan

De vestiging van McDonald’s in Veendam gaat op termijn werk bieden aan circa 60 tot 80 (parttime)medewerkers, zegt Eunice Koekkoek van McDonald’s Nederland.

Om de vestiging van McDonald’s op de Veendammer Poort N33 mogelijk te maken wordt het bestemmingsplan aangepast. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 22 oktober 2020 ter inzage. De Veendammer wethouder verwacht, ook gezien de locatie, geen problemen zoals in Kolham. Daar wil McDonald’s naar bedrijvenpark Rengers en tekenden omwonenden bezwaar aan.

Ook McDonald’s gaat niet over één nacht ijs. Koekkoek: ,,Er is uiteraard vooronderzoek gedaan. De grond is aangekocht. We zijn voornemens volgend jaar te gaan bouwen.’‘ In het restaurant komen ook een McCafé en McDrive. Er wordt volgens Koekkoek duurzaam gebouwd, geen gas gebruikt. ,,Alles gaat elektrisch en we werken met een warmteterugwinsysteem.’‘

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu