Medewerker RUG op non-actief

FOTO ARCHIEF DVHN

Een werknemer van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is op non-actief gesteld. De RUG benadrukt dat het niet gaat om een vierde verdachte in de omvangrijke fraudezaak op de universiteit.

De medewerker vervulde een belangrijke rol in het administratieve proces en is in het kader van het interne onderzoek dat de RUG heeft ingesteld naar huis gestuurd. ,,De administratie wordt op het moment onderzocht en uitgeplozen en het is beter als hij op afstand blijft. Als we geen onvolkomenheden aantreffen mag hij terugkomen'', zegt RUG-woordvoerder Gernant Deekens. De medewerker is uit voorzorg op non-actief gesteld.

De woordvoerder benadrukt dat de man niet verdacht is in de fraudezaak. Eind januari werd manager Technisch Beheer aan de universiteit Hans G. aangehouden. Hij werd verdacht van ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Bij invallen in zes woningen en twee bedrijven zijn toen door de FIOD in de provincie Groningen acht mensen aangehouden.

Ook de zoon en schoondochter van de RUG-medewerker zijn aangehouden. Vier mannen en één vrouw die werkten bij vier verschillende installatie- en bouwbedrijven zijn opgepakt. De hoofdverdachte Hans G. uit Harkstede zou aan de installatie- en bouwbedrijven gunsten en betalingen hebben gevraagd voor hem zelf en zijn familie, in ruil voor opdrachten voor die bedrijven.

De universiteit startte een intern onderzoek naar de vermeende fraudeur Hans G. De RUG nam een bedrijfsrechercheur om zelf een beeld te kunnen vormen van de aard en de omvang van de fraude. In het kader van het interne onderzoek is de medewerker nu op non-actief gesteld.

Nieuws

Meest gelezen

menu