Medewerkers UMCG staken opnieuw voor beter loon en applaudisseren voor zichzelf

Staking bij het UMCG, vorige maand.

Een groot deel van de medewerkers van het UMCG legt opnieuw een dag het werk neer om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen.

Het stakende deel van het personeel van de acht academische ziekenhuizen draait op dinsdag 26 februari een zondagsdienst, wat betekent dat alle planbare zorg vervalt en er alleen spoedzorg doorgaat. Hoeveel afspraken er die dag in het UMCG vervallen is nog niet duidelijk.

Klappen voor jezelf

Het is de tweede keer in een maand tijd dat medewerkers van de academische ziekenhuizen staken. De actie wordt nog groter dan de vorige keer, kondigt vakbond FNV aan, waarmee het de grootste staking in de academische ziekenhuizen ooit wordt. De vakbonden kunnen zich niet vinden in het voorstel van werkgever NFU. De vakbonden willen een hoger loon en waarborgen dat de werkdruk wordt verlaagd.

‘Voor het UMC-personeel is het inmiddels vijf over twaalf’, laat vakbond FNV weten. ‘Bij gebrek aan waardering van hun eigen werkgever en met een knipoog naar maart 2020 toen ze nog als helden werden uitgeroepen, applaudisseren de medewerkers op 26 oktober om 12.05 uur twee minuten voor zichzelf. Iedereen die een hart voor de zorg heeft, is uitgenodigd om mee te klappen

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu