Medewerkers en cliënten TSN voeren actie

Tientallen medewerkers van zorginstantie TSN en hun cliënten gaan woensdagmiddag actie voeren in de binnenstad van Groningen.

Samen met vakbond FNV nodigen zij raadsleden uit om snert te komen eten. ,,Het is namelijk snert wat er gebeurt met de werknemers van TSN in de gemeente Groningen’’, vertelt bestuurder Riek van Kampen van FNV Zorg en Welzijn.

Ze doelt op zorgmedewerkers in Nederland die hun baan dreigen te verliezen en cliënten die zorg kwijt raken. ,,Ook in Groningen verdwijnen talloze banen en komen vele zorgbehoevenden zonder broodnodige hulp’’, meldt Van Kampen. Naast de ‘snertactie’zijn er voor het stadhuis nog andere acties.

Volgens Van Kampen gaat het om een al eerder geplande actie. Sinds vrijdag 4 maart staat in de binnenstad van Groningen een actietent van TSN-medewerkers. FNV Zorg en Welzijn vindt bovendien dat het gemeentebestuur iets moet doen om onder meer arbeidsvoorwaarden veilig te stellen. ,,Het ultimatum dat we hebben gesteld is verstreken en op onze eisen is niet ingegaan’’, zegt Van Kampen.

Daarom willen TSN-medewerkers samen met de FNV ook actievoeren op 22 maart. ,,We bekijken nog of we dat gaan doen via een werkonderbreking of een staking. Duidelijk is dat zorgbehoevenden niet de dupe mogen worden’’, laat Van Kampen weten.

TSN verkeert al maanden in financieel zwaar weer. Meer dan 8000 medewerkers en 27.000 cliënten zitten in onzekerheid over of ze hun werk dan wel vertrouwde zorgmedewerker behouden. Het vermoeden bestaat dat woensdag het faillissement wordt uitgesproken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu