Meer besmettingen met corona in Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Ziekenhuis test de komende dagen 300 medewerkers en 50 patiënten

Foto: Eigen foto

Het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda ziet zich genoodzaakt de komende dagen ongeveer 300 medewerkers en 50 patiënten te testen op het coronavirus. Aanleiding is een toename van het aantal positief geteste medewerkers en patiënten in het ziekenhuis.

De medewerkers en patiënten worden uit voorzorg getest. Het betreft alle medewerkers die de afgelopen 10 dagen op betreffende afdelingen hebben gewerkt en alle patiënten die op deze afdelingen verblijven.

‘Normaal gesproken testen we alleen bij (milde) klachten maar nu nemen we het zekere voor het onzekere. Op deze manier kunnen we de situatie volledig in kaart brengen’, meldt het ziekenhuis in een persbericht.

Bezoekers moeten chirurgisch mondneusmaker dragen

Ook de bezoekersregeling wordt aangepast. Tot de uitslagen van de testen van medewerkers en patiënten bekend zijn, zijn patiënten én bezoekers (maximaal 1 bezoeker per dag per patiënt) van de betreffende afdelingen verplicht om een chirurgisch mondneusmaker te dragen. Het ziekenhuis verstrekt deze maskers.

Nieuws

Meest gelezen

menu