Recordaantal inzendingen voor Groninger Scheurkalender: meer dan 2000 foto’s geüpload. En je kunt nog steeds foto's inzenden voor de kalender van 2022

Voor de achtste Groninger Scheurkalender 2022 zijn meer dan 2000 foto’s ingezonden. Dat is een record, maar inzenden kan nog tot 15 augustus.

Een van de voor de Groninger Scheurkalender 2022 ingestuurde foto's: Bocht Oosterdiep in Veendam.

Een van de voor de Groninger Scheurkalender 2022 ingestuurde foto's: Bocht Oosterdiep in Veendam. Foto: Groninger Scheurkalender

De organisatie wil voor elke kalender minstens 1000 foto’s van verschillende fotografen. Aan die voorwaarde wordt dit jaar ruim voldaan.

Vastleggen en uploaden

Wie wil laten zien wat hem of haar in Groningen beweegt kan dit tot en met en 15 augustus vastleggen en uploaden op de website www.groningerscheurkalender.nl Na die datum sluiten de lijnen en worden uit alle ingezonden foto’s 320 stuks geselecteerd voor de kalender van 2022.

Presentatie in gemeente Eemsdelta

De Groninger Scheurkalender 2022 wordt in oktober in de gemeente Eemsdelta gepresenteerd. Dat gebeurt op uitnodiging van burgemeester Gerard Beukema.

Alle inzenders worden daarvoor uitgenodigd en krijgen een kalender. Voor de deelnemers een spannend moment. Dan zien zij of hun foto één van de 320 uitverkoren afbeeldingen is.

Eenzijdig beeld in de media

De Groninger Scheurkalender ontstond zeven jaar geleden ontstaan als reactie op een eenzijdig, negatief beeld van de provincie in de media.

Wie het de Groningers zelf vraagt krijg je vast een heel ander beeld, was de gedachte achter de kalender. Het initiatief van Hent Hamming heeft de voorbije jaren navolging gekregen in Drenthe en Friesland.

Wat doet je hart sneller kloppen?

,,Het publiek wordt ieder jaar benaderd met de vraag wat hen beweegt in Groningen: waar gaat je hart sneller van kloppen? Dat kan en mag van alles zijn, zolang het maar te fotograferen of anderszins te verbeelden is’’, aldus Hamming.

Elke foto vertelt een verhaal

,,Het leuke van de kalender is dat iedereen er aan mee kan doen. Maar ook dat je er iedere dag naar kunt kijken en er een blaadje uit kunt scheuren. Elke foto vertelt een verhaal en op die manier inspireert en verbindt de kalender.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu